Nyheter

Ny styreleder i Kirkens Nødhjelp

SJEF: Tone Lindheim er valgt som ny styreleder i Kirkens Nødhjelp: – Verdens fattige trenger at vi gjør en god jobb, sier hun.

Dette opplyser Kirkens Nødhjelp i en pressemelding.

– Jeg er opptatt av at vi i Kirkens Nødhjelp skal fortsette å være innovative og hele tiden lete etter måter å jobbe på der vi når flere – redder liv, bekjemper fattigdom og fremmer rettferdighet, sier den nye styrelederen i pressemeldingen.

Lindheim har vært nestleder i styret i to år og jobber som førsteamanuensis ved Vid vitenskapelige høgskole. Hun har også vært leder for internasjonale programmer i Misjonsalliansen.

– I min tid som nestleder har jeg rukket å bli godt kjent med organisasjonen, både gjennom generalsekretæren og personalets deltakelse på styremøter og besøk til to av Kirkens Nødhjelps prosjektområder, sier Lindheim.

– Kirkens Nødhjelp driver et stort og viktig arbeid sammen med lokale partnere som vi skal forvalte godt. Verdens fattige trenger at vi gjør en god jobb, sier hun videre.

Håper å kunne bygge et godt lag

Lindheim tar over som styreleder etter Kjetil Aano.

Hun sier at hun vil fortsette å legge vekt på kirkelig forankring og organisasjonens identitet som trosbasert aktør innenfor humanitær innsats og langsiktig bistand i hennes nye rolle, og sier det gir dem en unik posisjon til å handle i prosjektområdene.

– Jeg ønsker at kirkene og organisasjonene som står bak Kirkens Nødhjelp skal være stolte over å være organisasjonens oppdragsgivere. Med Kirkens Nødhjelp er de med på en respons når nød og katastrofer rammer, forteller Lindheim.

– Som styreleder håper jeg å kunne bygge et godt lag slik at vi som styre kan bidra i dette viktige arbeidet, understreker hun til slutt.

Les mer om mer disse temaene:

Johannes Nyborg

Johannes Nyborg

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter