Nyheter

Én kritisk skadd i knivstikking i Nore – antatt gjerningsmann er pågrepet

Tre personer er skadd, én av dem kritisk skadd, etter en knivstikking i Nore i Buskerud. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet.

Skadeomfanget er uavklart for de to øvrige skadde, sier politistasjonssjef Håvard Revå ved Kongsberg politistasjon til Dagbladet.

Politiet bekreftet i 9.45-tiden at de hadde kontroll på den antatte gjerningsmannen. AMK-sentralen fikk melding om hendelsen klokka 8.48 fredag morgen.

Politiet mener det er tilfeldige personer som er knivstukket. VG skriver at det var brannvesenet som var først på stedet og pågrep gjerningsmannen.

Utendørs ved buss

Knivstikkingen skjedde utendørs, i nærheten av en Joker-butikk, ifølge Laagendalsposten. Bygda Nore ligger om lag 80 kilometer nordvest for Kongsberg.

Kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy opplyser til NTB at to av deres busser sto i nærheten av Joker-butikken der hendelsen skjedde.

– To av våre busser sto nær denne Joker-butikken, vi har samtidig ikke mer innblanding i saken enn at våre sjåfører har snakket med politiet og deretter reist videre på rutene sine, sier han.

Politiet har sperret av et område ved butikken.
Foto: Lise Åserud / NTB

– Tragisk hendelse

Ordfører Jan Gaute Bjerke i Nore og Uvdal sier til VG:

– Det er selvfølgelig en dypt tragisk hendelse når noe sånt skjer. Kommunen vil bruke sitt apparat både på informasjon etter hvert og innkalle til nødvendig kriseteam, i samråd med politiet.

Kriseledelsen i kommunen ble samlet til møte klokka 10, sier han til NTB.

Ifølge vitner Laagendalsposten har snakket med er det flere sykebiler og luftambulanser på stedet. To politihelikoptre skal ifølge avisen også være på vei.

Til NRK bekrefter Oslo-politiet at beredskapstroppen er i Nore og Uvdal kommune i forbindelse med fredagens hendelse.


Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter