Nyheter

Svenske medier: Finlands sosialdemokrater sier ja til Nato-søknad

NATO: Det sosialdemokratiske partiet i Finland har besluttet at de støtter en finsk søknad om Nato-medlemskap.

Finlands statsminister Sanna Marin ønsker at landet skal søke om medlemskap i Nato. Trolig vil søknaden sendes om kort tid. Foto: Franck Robichon/Pool Photo via AP / NTB

– Som et resultat av den betydelige forandringen av sikkerhetsmiljøet i Finland og Europa støtter SDP Finlands medlemskap i Nato. SDP støtter statens initiativ om å søke forhandlinger om medlemskap, sier statsminister og partileder Sanna Marin på en pressekonferanse lørdag ifølge Aftonbladet.

Torsdag uttalte Marin og Finlands president Sauli Niinistö at de anbefaler at Finland søker Nato-medlemskap. En formell beslutning skal tas søndag, før den finske nasjonalforsamlingen – Riksdagen – skal si sin mening mandag.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter