Nyheter

G7-landene forsøker å få ukrainsk korn til havner i Baltikum

UKRAINA: G7 forsøker å finne nye måter å få ukrainsk korn ut på verdensmarkedet på og dermed bryte en russisk blokade, sier Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock.

Noe korn har allerede blitt eksportert gjennom rumenske havner, men ulik sporvidde på jernbanene i Ukraina og Romania skaper problemer. Nå vurderer man muligheten for å frakte kornet til baltiske havner, som bruker samme sporvidde som Ukraina.

Ordinært ville 5 til 6 millioner tonn med korn blitt eksportert sjøveien fra Ukraina hver måned. Russland blokkerer imidlertid ukrainske havner. Det er anslått at det er 25 millioner tonn korn på lager i Ukraina som man ikke får fraktet ut av landet.

– Om man bytter til å levere korn via jernbane, er det klart at man har mye mindre kapasitet. Men hvert tonn vi kan få ut til verden, kan hjelpe litt for å få sultkrisen under kontroll, sier Baerbock.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter