Nyheter

Ukraina stiller russisk soldat for retten

UKRAINA: En russisk soldat som skal ha drept en ubevæpnet 62 år gammel mann i Sumy-regionen i Ukraina, vil stilles for retten, kunngjorde ukrainske myndigheter torsdag.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Mannen er den første som stilles for retten for krigsforbrytelser i Ukraina siden Russland invaderte 24. februar.

Riksadvokat Iryna Venediktova sier at det er tatt ut tiltale mot en 21 år gammel befal som tilhører en stridsvognbataljon fra Moskva-regionen. 21-åringen skal ifølge påtalemyndigheten ha drept den 62 år gamle mannen 28. februar, da han syklet langs veikanten i landsbyen Tsjupatsjivka nordøst i Ukraina.

Angivelig skal soldaten ha skutt 62-åringen ut fra et bilvindu. Han risikerer opptil 15 års fengsel, ifølge Venediktova, som ikke sa noe om når rettssaken starter.

Hennes kontor har tidligere sagt at det etterforsker mer enn 10.700 angivelige krigsforbrytelser begått av russiske soldater, og at mer enn 600 mistenkte er identifisert.

Mange av de angivelige overgrepene kom fram i lyset i april etter at de russiske styrkene ga opp forsøket på å kapre Kyiv, og trakk seg ut av de omkringliggende områdene.

I forstaden Butsja ble det blant annet avdekket massegraver, og lik lå strødd i gatene. Innbyggere har fortalt om angivelige drap, voldtekter, tortur og lemlesting.

Russland har avvist alle påstandene om krigsforbrytelser.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter