Nyheter

EU fordømmer israelsk plan om skytefelt på Vestbredden

EU fordømmer Israels plan om å tvangsflytte over 1.000 palestinere for å rydde plass til et militært skytefelt på den okkuperte Vestbredden.

Israelsk høyesterett ga tidligere i måneden grønt lys til å etablere et militært skytefelt sør for Hebron, noe som vil innebære tvangsflytting av rundt 1.200 palestinere som i dag lever i åtte landsbyer i området.

– Utvidelse av bosetninger, riving av hus og tvangsflytting er ulovlig i henhold til internasjonal lov. EU fordømmer slike mulige planer og ber Israel om å slutte med å rive hus og kaste ut folk og å etterleve sine forpliktelser i henhold til internasjonal humanitær – og menneskerettslov, heter det i en uttalelse fra EU.

– Det å etablere et militært skytefelt kan ikke ansees for å være nødvendig grunn til å forflytte en befolkning som er under okkupasjon, heter det videre.

Palestinerne som vil bli rammet, har i 20 år kjempet imot israelske myndigheters forsøk på å tvangsflytte dem.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter