Nyheter

Flere personer drept i angrep i israelsk by

Minst tre mennesker ble drept i et knivangrep i byen Elad i Israel på den israelske uavhengighetsdagen torsdag.

Tre personer er drept i et angrep i byen Elad sentralt i Israel, ifølge israelsk helsepersonell. Alle tre er ifølge The Jerusalem Post menn i 40-årene.

Ytterligere fire personer skal være skadet – to av dem er fraktet til sykehus.

Israelsk politi har så langt ikke sagt hvordan angrepet skjedde. Avisen Haaretz skriver at hendelsen mistenkes å være et terrorangrep.

Elad ligger sentralt til i Israel og har om lag 50.000 innbyggere – mange av dem ultraortodokse jøder. Ifølge Haaretz mistenker politiet at gjerningspersonene rømte fra åstedet, og de har nå satt i gang søk.

Den palestinske islamistiske Hamas-bevegelsen, som har makten på Gazastripen, roser angrepet – men har ikke tatt på seg skylden for det.


Uker med uro

Situasjonen har vært svært spent i området den siste tiden, med en rekke sammenstøt og flere drepte og sårede på både israelsk og palestinsk side. Angrepet er det syvende dødelige angrepet i løpet av de siste seks ukene.

Torsdag oppstod nye uroligheter ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem. Ikke-muslimer er blitt nektet tilgang til moskeens område, som ligger på Tempelhøyden. Bakketoppen er hellig for jødene, mens moskeen er en av de mest hellige for muslimene.

Da jøder og andre igjen fikk komme inn på området torsdag, førte det til ny uro.

Unge palestinere samlet seg på stedet for å protestere mot åpningen. Da rykket opprørspoliti inn, og det ble kamper mellom politiet og demonstrantene etter at en palestiner ble pågrepet. Politiet avfyrte gummikuler og journalister på stedet forteller at palestinerne samlet seg inne i moskeen. Det ble sett politi like innenfor en av moskeens innganger.

Politiet sier at minst en politibetjent ble skadd og at palestinerne kastet stein. Palestinske vitner avviser at det ble kastet stein før politiet tok seg inn i moskeen.

En uformell avtale sier at jøder får besøke moskeens område, men ikke be der. De siste årene har antall jøder som besøker området økt betraktelig. De blir ofte eskortert av politistyrker.


Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter