Nyheter

Nektet å bruke riktig pronomen til transstudenter – får millionbeløp i erstatning

LHBT: I Ohio ble filosofi-professor Nicholas Meriwether først irettesatt av universitetet hvor han jobbet. Nå må de betale ham flere hundre tusen dollar.

Meriwether

Shawnee State University, et lite universitet i Portsmouth Ohio, ga professor Meriwether i 2018 en advarsel mot å bruke pronomen studentene ikke ønsket.

Flere medier i USA har omtalt denne saken.

Han nektet å bruke de riktige pronomene til transstudenter, og brukte heller pronomenene som samsvarte med det biologiske kjønnet studentene var født med.

Meriwether svarte da med å reise et søksmål mot arbeidsgiveren sin. Professoren, som er evangelikal kristen, mente at universitetet krenket rettighetene hans ved å tvinge ham til å snakke på en måte som gikk imot hans religiøse overbevisninger.

I rettsakene ble Nicholas Meriwether representert ved the «Alliance Defending Freedom» (ADF), et kristenkonservativt advokatfirma.

AFD har i flere tiår vært kjent for å bistå i saker mot LHBT-rettigheter, og vant frem med Meriwether i saken mot universitetet.

I forliket etter rettssaken sa Shawnee State University seg villige til å betale Meriwether 400 000 dollar, noe som tilsvarer 3.7 millioner norske kroner.

Universitetet har i etterkant sagt at de er tydelige på at de mener de aldri krenket Meriwethers ytringsfrihet eller religionsfrihet, og at forliket fra deres side bare var en økonomisk avgjørelse.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Johannes Nyborg

Johannes Nyborg

Johnannes Nyborg er journalist tilknyttet Vårt Lands nyhetsavdeling.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter