Nyheter

Svensk partileder: Hvorfor skjøt ikke politiet med skarpt?

Lederen for svenske Kristdemokraterna stiller i et radiointervju spørsmål ved hvorfor ikke politiet skjøt med skarpt mot voldelige demonstranter i påsken.

Kristdemokraternas partileder Ebba Busch Thor. Arkivfoto: Henrik Montgomery / TT / NTB

– Vi har minst hundre skadde politifolk. Det store spørsmålet som bør stilles nå er: Hvorfor har vi ikke minst hundre skadde islamister, hundre skadde kriminelle, hundre skadde bråkmakere, spør Ebba Busch i et intervju med Sveriges Radio.

– Vi hadde personer som brukte stein med mål om å drepe svensk politi, med mål om å drepe redningsmannskaper, i enkelte tilfeller med mål om å drepe helsepersonell. Det burde være de som er skadd, ikke svensk politi, fortsetter kristenpolitikeren.

– Så spørsmålet som bør stilles er: Hvorfor ble det ikke skutt med skarpt?

Busch vil også at politiet skal utrede hvorfor regionale politiledere i noen tilfeller ikke beordret sine folk inn i situasjonen, men ga dem ordre om å holde seg tilbake.

– Der er den svenske politiledelsen svar skyldig. Om grunnen var at man ikke ville eskalere ytterligere en situasjon der andre mennesker – som vil Sverige vondt og som vil politiet vondt – bestemte seg for å ta over et område.

(©NTB)

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter