Nyheter

FN: Krigen i Ukraina har gjort vondt til verre for flyktninger i hele verden

BEKYMRET: Russlands invasjon av Ukraina har ført til at situasjonen for flyktninger verden over har blitt mye vanskeligere, ifølge en UNHCR-representant.

Russlands invasjon av Ukraina har gjort vondt til verre for flyktninger over hele verden, ifølge FNs høykommissær for flyktningers representant i Tyskland. Her er flyktninger fra Mariupol fotografert etter ankomst i Zaporizjzja. Foto: Leo Correa / AP / NTB

– Konflikten har forverret situasjonen for mange av de anslagsvis 84 millioner fordrevne mennesker på jorda ytterligere, da maten allerede har blitt dyrere og mindre tilgjengelig verden over, sa Roland Bank, som leder FNs høykommissær for flyktningers (UNHCR) kontor i Tyskland.

Flere millioner mennesker hadde allerede mistet inntekter som følge av koronapandemien, og påfølgende økonomiske problemer har ført til at mange knapt har det som trengs for å leve, la han til.

Nå har matprisene steget over alt, noen steder dramatisk. I tillegg gir økte drivstoffpriser utfordringer for humanitære grupper og for UNHCR, ifølge Bank.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter