Nyheter

USA forbereder nok en støttepakke til Ukraina

KRIG: USA jobber angivelig med nok en pakke med militær støtte til Ukraina på rundt 800 millioner dollar, mindre enn en uke etter at en like stor pakke ble kunngjort.

Det arbeides fortsatt med detaljene i pakka, opplyser tre høytstående tjenestepersoner i Biden-administrasjonen til CNN.

Ifølge NBC News ventes det at artilleri og titusenvis av granater blir deler av pakka, som kommer for å motarbeide en styrket russisk offensiv øst i Ukraina.

Talskvinne Jen Psaki i Det hvite hus sa tirsdag at president Joe Biden og andre verdensledere diskuterte å forsyne Ukraina med mer ammunisjon og sikkerhetsbistand i en telefonsamtale.

13. april la Biden fram en pakke på 800 millioner dollar, drøyt 7 milliarder kroner, i militærstøtte til Ukraina. I den pakka var det blant annet helikoptre, haubitser og pansrede kjøretøy.

Pentagon opplyste mandag at denne første pakka hadde ankommet Ukrainas grense, der den blir overlevert til landets styrker.

Majoriteten av bistanden Ukraina har fått siden i fjor høst har kommet fra USA. Før denne nye pakken har amerikanerne gitt 3,2 milliarder dollar siden Biden ble president.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter