Nyheter

Norsk Folkehjelp: Det har vært en rolig start på påsken

PÅSKEFERIE: Selv om det ble varslet stor fare for skred i påsken, har de frivillige redningsmannskapene i Norsk Folkehjelp hatt rolige dager første del av høytiden.

– Det er fortsatt betydelig skredfare mange steder i landet, og det er derfor gledelig at det ikke har vært noen flere alvorlige skredulykker så langt i påsken. Det viser at folk tar hensyn og unngår skredfarlig terreng etter de tragiske ulykkene vi hadde i forkant av påsken, sier leder Vegard Eidissen Lindbæk i Norsk Folkehjelp Sanitet.

Torsdag før påsken døde tre skiturister i et snøskred i området Beretlia ved Kjostinden i Lyngen. Redningsorganisasjoner har advart nordmenn om å ferdes i skredutsatte områder denne påsken.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sendte i helgen ut farevarsel 4, altså stor fare for snøskred, for flere steder i landet. Redningsorganisasjoner oppfordret derfor fjellglade nordmenn om å vise varsomhet i fjellet.

Norsk Folkehjelp har frivillige i beredskap hele døgnet, hver dag i påsken, men har så langt lagt noen rolige dager bak seg. De minner imidlertid om at det er viktig å vite hva man skal gjøre hvis man havner i en skredsituasjon.

– Man er mye tryggere på tur hvis man har tatt noen enkle forholdsregler: Akkurat nå er det viktig å planlegge hvor man går og å unngå skredfarlig terreng. I tillegg er det alltid viktig å ta med ekstra klær og litt mat og drikke selv på de kortere turene, sier Lindbæk.

Han minner om «Hjelp 113»-appen som automatisk sender din lokasjon til hjelpesentralen, dersom man skulle trenge hjelp.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter