Nyheter

Kristen ungdomsleder tiltalt for overgrep - nekter for alt

OVERGREP: En ungdomsleder i 30-årene er tiltalt for overgrep mot to jenter under 18 år, skriver TV2. – Jeg synes anklagene er veldig krenkende, svarer mannen.

Rettssaken mot mannen som var leder for to ulike kristne ungdomsorganisasjoner i Norge startet tirsdag.

Det var TV2 som omtalte saken først.

Det er to fornærmede jenter i saken. Påtalemyndigheten mener han har misbrukt sin lederstilling til å skaffe seg seksuell omgang med den ene jenta, og utnyttet den andre jentas psykiske lidelser til å innlede et seksuelt forhold.

– Jeg synes anklagene er veldig krenkende. Jeg vil absolutt ikke påstå at jeg har misbrukt stillingen min slik, sa den tiltalte under sin forklaring i retten, ifølge TV2.

Den tiltalte nekter straffskyld.

– Et overmaktsforhold

– Jeg er ikke jurist, men jeg føler det jeg har forklart meg om viser et overmaktsforhold. Jeg håper jeg har forklart meg på en måte som gjør at dere ser det også, sa den ene jenta i retten tirsdag, ifølge TV2.

Den fornærmede sier at den tiltalte løy mye, og at hun aldri visste hvor gammel han egentlig var. I tillegg mener hun han oppførte seg manipulativt.

De ble kjent da jenta var 15 år, og 16 på det aktuelle tidspunktet, og den tiltalte var leder i en kristen ungdomsorganisasjon. Ifølge den fornærmede ønsket hun aldri å være sammen med tiltalte, og hun klarte omsider å avslutte relasjonen.

Døgnbemannet institusjon

Den andre jenta ble kjent og fikk god kontakt med tiltalte da hun bodde på en døgnbemannet institusjon som følge av sine psykiske lidelser. Hun var også under 18 år.

Mannen skal blant annet ha fulgt den fornærmede til psykologtimer, og på den måten skaffet seg god oversikt over hennes diagnoser.

Han bekrefter i retten at han ikke har hatt noen betenkeligheter med å ha utviklet et seksuelt forhold til jenta. Han mener det var gjensidig kjærlighet og forelskelse.

Nakenbilder

Telefonen til mannen skal ha blitt beslaglagt da han ble siktet i saken. Politiet fant flere veldig intime nakenbilder av de to fornærmede jentene.

Tiltalte nektet også for påtalemyndigheten sin påstand om at han skal ha filmet et samleie med den ene fornærmede, uten at hun var klar over det.

– Jeg hadde fullstendig respekt for det forholdet vi hadde. Jeg har aldri hatt noe behov for å ta slike bilder av noen som ikke var klar over det eller som ikke ville det, sa han ifølge TV2.

Løy om kontakt

Da politiet avhørte den tiltalte, skal han ha løyet om all kontakt han hadde med den ene jenta.

– Det kom så brått på meg. Jeg følte at vi hadde avsluttet forholdet på en naturlig måte. Jeg vet at jeg at jeg nektet på mye og har sagt mye som ikke stemmer i det avhøret der, forklarte han, ifølge TV2.

I tillegg til å lyve om kontakten, skal han også ha løyet om at han jobbet for militæret og sikkerhetstjenesten, ifølge begge jentene.

Forsvaret bekreftet overfor påtalemyndigheten at tiltalte ikke hadde hatt noe mer med dem å gjøre etter at han ikke kom videre fra sesjon til førstegangstjenesten.

Les mer om mer disse temaene:

Julie Horpestad

Julie Horpestad

Julie Horpestad er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter