Nyheter

NLM selger stor Oslo-eiendom etter 105 år

SALG: – Vi har konkludert med at det mest riktige for oss er å selge eiendommen, sier daglig leder i NLM Eiendom AS.

Grensen 19 midt i Oslo sentrum fungerte som NLMs hovedkontor fra 1917 til 1997. 1. mars ble den lagt ut for salg.

Dagen omtalte saken først.

Morten Pettersen, daglig leder i NLM Eiendom AS, sier til avisa at de har fått 25 interessenter på visning, noe de er svært fornøyde med. Hvem som står for salget, vil han ikke å si.

– Det er konfidensielt. Det er viktig for både interessenter og mulige kjøpere.

Dette er ikke første gang bygget blir forsøkt solgt. Også i 2008 ble adressen lagt ut for salg, den fikk da en taks på 130 millioner. Til NLM.no sier Pettersen at han tror den kan bli solgt for det dobbelte.

Da den ble forsøkt solgt i 2008 var grunnen trolig finanskrisen, og den økonomiske situasjonen i Misjonssambandet. Dette er ikke grunnen nå, ifølge Morten Pettersen. De har ingen kjernevirksomhet i lokalene lenger, og til NLM.no sier Pettersen at de ikke ønsker å eie eiendom som ikke tjener formålet deres.

– For oss handler det om å vurdere hvordan vi best forvalter verdiene våre til beste for Misjonssambandet. Pengene fra et salg vil ikke brukes til å drifte Misjonssambandet, men til nedbetaling av gjeld og utvikling av andre eiendommer.

Hvem som ender opp med Grensen 19 og når salget skjer er ikke kjent. Knut Holter i Eiendomshuset Malling & co trekker derimot frem Olav Thon som en mulig kjøper i et intervju med Hegnar Online.

– Området blir kjempebra, og da blir dette en attraktiv eiendom å eie.

Les mer om mer disse temaene:

Johannes Nyborg

Johannes Nyborg

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter