Nyheter

Ytterligere to Trump-medarbeidere anklages for å motarbeide Kongressens arbeid

Komiteen som etterforsker angrepet mot kongressbygningen 6. januar i fjor anbefaler enstemmig at to Trump-medarbeidere tiltales for forakt for Kongressen.

Dan Scavino Jr. og Peter Navarro har motarbeidet Kongressens arbeid ved ikke å etterkomme stevninger om vitnemål og bevisoverlevering fra komiteen, står det i vedtaket.

Komiteen gransker deres rolle i tidligere president Donald Trumps forsøk på å få annullert valgnederlaget i 2020. Navarro skal ha samarbeidet tett med andre medlemmer av Trumps indre krets for å få stanset verifiseringen av valgresultatene, som foregikk i Kongressen 6. januar 2021. Scavino var på sin side en av Trumps nærmeste fortrolige.

Komiteen ønsker blant annet å forhøre Scavino om hva han visste om mulighetene for vold på denne dagen, ettersom han styrte Trumps sosiale medier. Komiteen mener det er grunn til å tro at Scavino kan ha vært klar over planene om å storme kongressbygningen i forkant og kan ha delt dette med Trump.

For Navarros del ønsker komiteen å høre om hans deltakelse i en telefonkonferanse mellom Trump og delstatspolitikere 2. januar, der de diskuterte muligheten for å overbevise visepresident Mike Pence om å utsette verifiseringen av valgresultatet. Planen var at i den perioden kunne delstatspolitikere utnevne Trump-tilhengere som valgmenn, tross at velgerne hadde valgt Joe Biden.

Om Representantenes hus i plenum stemmer for at de to har utvist forakt for Kongressen, sendes saken videre til det amerikanske justisdepartementet.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter