Nyheter

Ytterligere to Trump-medarbeidere anklages for å motarbeide Kongressens arbeid

Komiteen som etterforsker angrepet mot kongressbygningen 6. januar i fjor anbefaler enstemmig at to Trump-medarbeidere tiltales for forakt for Kongressen.

Peter Navarro skal ha vært med på flere planer for å sikre Trump seieren i presidentvalget i 2020, tross at velgerne hadde valgt Joe Biden. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

Dan Scavino Jr. og Peter Navarro har motarbeidet Kongressens arbeid ved ikke å etterkomme stevninger om vitnemål og bevisoverlevering fra komiteen, står det i vedtaket.

Komiteen gransker deres rolle i tidligere president Donald Trumps forsøk på å få annullert valgnederlaget i 2020. Navarro skal ha samarbeidet tett med andre medlemmer av Trumps indre krets for å få stanset verifiseringen av valgresultatene, som foregikk i Kongressen 6. januar 2021. Scavino var på sin side en av Trumps nærmeste fortrolige.

Komiteen ønsker blant annet å forhøre Scavino om hva han visste om mulighetene for vold på denne dagen, ettersom han styrte Trumps sosiale medier. Komiteen mener det er grunn til å tro at Scavino kan ha vært klar over planene om å storme kongressbygningen i forkant og kan ha delt dette med Trump.

For Navarros del ønsker komiteen å høre om hans deltakelse i en telefonkonferanse mellom Trump og delstatspolitikere 2. januar, der de diskuterte muligheten for å overbevise visepresident Mike Pence om å utsette verifiseringen av valgresultatet. Planen var at i den perioden kunne delstatspolitikere utnevne Trump-tilhengere som valgmenn, tross at velgerne hadde valgt Joe Biden.

Om Representantenes hus i plenum stemmer for at de to har utvist forakt for Kongressen, sendes saken videre til det amerikanske justisdepartementet.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter