Nyheter

Britisk politi vil utstede 20 bøter etter festskandalen

En første runde med bøter skal utstedes av London-politiet etter de mye omtalte festene rundt Storbritannias regjeringsapparat under nedstengingen.

Bildet er av en demonstrant holder en plakat med bilde av Storbritannias statsminister Boris Johnson utenfor parlamentet. Bildet er fra det ble kjent at det skal ha vært mange ulovlige fester i statsministerboligen i Downing Street. Arkivfoto: Matt Dunham / AP / NTB

En første runde med bøter skal utstedes av London-politiet etter de mye omtalte festene i Storbritannias regjeringsapparat under nedstengingen.

Etterforskningen av den såkalte partygate-skandalen har nå kommet til det punktet at London-politiet vil utstede bøter, heter det i uttalelse fra politiet.

De 20 bøtene som skal utstedes i første omgang, gjelder brudd på koronareglene i 2020 og 2021.

London-politiet sier de ikke vil gå ut med hvor mange personer som skal dele disse bøtene mellom seg, eller hvem som blir bøtelagt. Statsminister Boris Johnson skal angivelig ikke være blant dem som blir berørt i denne omgang.

Etterforskning

En rekke politikere og ansatte har blitt etterforsket etter påstander om at det ble holdt flere fester både ved statsministerens kontor og i andre regjeringslokaler på samme tid som England var underlagt strenge koronarestriksjoner.

Under etterforskningen har det blitt sendt ut spørreskjemaer til flere enn 100 personer, inkludert Johnson, og flere vitner har blitt avhørt.

Johnson nekter for enhver forseelse, men skal ifølge britiske medier ha deltatt på flere av de ulovlige arrangementene.

Ba om avgang

Johnsons kontor har tidligere uttalt at de vil melde fra om utviklinger i etterforskningen knyttet til statsministeren.

Ramaskrik knyttet til avsløringene om de påståtte festene førte til at Johnson sto i et hardt politisk vær i vinter, og også en rekke parlamentsmedlemmer fra hans eget parti ba om Johnsons avgang.

Presset mot statsministeren har imidlertid lettet etter Russlands invasjon av Ukraina, noe som gjorde at mediesakene om festskandalen avtok.

Men tirsdagens uttalelse fra London-politiet antyder at saken igjen kan hjemsøke Johnson, og det er mulig at også han kommer til å bli bøtelagt.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter