Nyheter

Markerer krigens barneofre med tomme barnevogner

KRIG: 112 ukrainske barn har hittil blitt drept i løpet av krigen. I storbyen Lviv markeres dødstallene med tomme barnevogner.

109 tomme barnevogner og bilseter ble fredag plassert utover det største torget i den ukrainske byen Lviv fredag. Den symboltunge aksjonen var til minne om de 109 barna som har mistet livet etter at Russland invaderte Ukraina – og at varsel om at det ikke vil bli de siste. Fredag kveld økte tallet på drepte barn til 112.

Ukrainske myndigheter er tydelig på at det er mørketall, og frykter at tallet er langt høyere. Minnesmerket har fått navnet «Krigens pris» og vil bli stående i Lviv til krigens slutt. Dersom flere barn mister livet, skal flere tomme barnevogner settes på torgplassen.

– Dette er den forferdelige prisen Ukraina betaler. Vi ber alle foreldre rundt om i verden til å stå som ett skjold for å beskytte ukrainske barn og deres fremtid, uttalte Lviv-ordfører Andriy Sadovyi.

Ordføreren har i et Facebook-innlegg delt en video fra aksjonen i storbyen i vest, der han gjentar flere ukrainske lederes oppfordring om å «close the sky» – stenge luftrommet over landet slik at russiske fly ikke har adgang.

Price of war

#CloseTheSky 109 Ukrainian kids have been killed by Russians since day one of the full-scale Russian invasion. This is the price of war that Ukraine is paying today. Share this with the world!

Posted by Андрій Садовий on Friday, March 18, 2022

1,5 millioner barn

Over tre millioner ukrainere har flyktet landet, og ifølge FN er 1,5 millioner av disse barn. I tillegg er flere millioner ukrainere internt fordrevne. Aller flest barnedødsfall knyttes til Kyiv-regionen, der 55 barn har mistet livet. Ifølge ukrainske myndigheter har krigen dessuten skadet nesten 450 utdanningsinstitusjoner, hvorav 63 er ødelagt. Det skriver The Free Press Journal.Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter