Nyheter

Redd Barna: – Bruk oljeoverskuddet til å bekjempe krig og klimakrise

De rekordhøye inntektene fra olje og gass som følge av krigen i Ukraina, bør gå til å bekjempe klimakrisen og krig globalt, mener Redd Barna.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

– Oljeoverskuddet er en direkte konsekvens av krigen i Ukraina, og det eneste riktige er å bruke en stor del av pengene på å hjelpe de millionene av menneskene som er på flukt, eller lever i skuddlinjen. Men pengene bør ikke kun begrenses til hjelpearbeid i Ukraina, sier generalsekretær Birgitte Lange.

Om lag 200 millioner barn lever i noen verdens dødeligste krigssoner, og rundt 40 millioner barn er på flukt. Samtidig har bare halvparten av finansieringen som trengs for å beskytte verdens barn i krig, kommet på plass, ifølge Redd Barna.

Også bekjempelse av klimakrisen trenger midler.

– Når vi i år tjener så svimlende store summer på salg av olje og gass, er vi moralsk forpliktet til å i det minste sette av 65 milliarder kroner årlig fram mot 2030 for å bremse de ødeleggende klimaendringene, sier Lange.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter