Nyheter

Middelaldergraver funnet under Notre-Dame i Paris

Arkeologer har funnet flere graver og en blysarkofag som antas å stamme fra 1300-tallet, under utgravinger etter brannen i katedralen Notre-Dame i 2019.

Katedralen i hjerte av Paris fikk store skader i brannen 15. april 2019. I forbindelse med restaureringsarbeidet har arkeologer gjort funn som går tilbake til det 13. og 14. århundre. Arkivfoto: Thibault Camus / AP / NTB

Gravstedene, som omtales som et «betydelig, vitenskapelig» funn, ble oppdaget i det forberedende arbeidet før det settes opp stillaser for å gjenreise spiret i katedralen, opplyser Frankrikes kulturdepartement.

Blant funnene er en fullstendig bevart menneskeformet sarkofag av bly. Den kan ha blitt laget til en svært viktig person, trolig på 1300-tallet, århundret etter at kirken ble bygget.

I tillegg til gravstedene er det funnet malte skulpturer som lå rett under dagens gulvnivå. De er identifisert som en del av det opprinnelige lektoriet fra 1200-tallet – en konstruksjon som skiller skipet og koret i kirken.

Andre deler av lektoriet, som ble ødelagt tidlig på 1700-tallet, ble funnet under restaureringsarbeid et drøyt århundre senere og er i dag utstilt i museet Louvre.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter