Nyheter

Krisemåling for MDG – mer enn halvert siden august

MDG får en oppslutning på bare 2,9 prosent i en partimåling for mars. Partileder Une Bastholm ville røket ut av Stortinget dersom målingen var valgresultatet.

Resultatet er en nedgang på 0,4 prosentpoeng fra februar, viser målingen Sentio har gjennomført for Nettavisen.

– Det er en krisemåling for MDG og den svakeste målingen siden desember 2018. Partiet er mer enn halvert siden august i fjor, sier administrerende direktør i Sentio, Arve Østgaard.

Både Une Bastholm og Rasmus Hansson ville røket ut av Stortinget med dette som valgresultat, og Lan Marie Berg ville vært partiets eneste stortingsrepresentant.

I august hadde MDG en oppslutning på rekordhøye 7,2 prosent, mens partiet i stortingsvalget havnet rett under sperregrensen på 4 prosent.

Den store vinneren i målingen er Høyre, som fortsetter framgangen de siste månedene. Partiet får et resultat på 27,5 prosent, som er fram 2,6 prosentpoeng og partiets beste måling siden august 2020.

Regjeringspartiene Ap og Sp går begge framover. Arbeiderpartiet får en oppslutning på 22,5 prosent, opp 0,6 prosentpoeng, mens Senterpartiet går fram 1,3 prosentpoeng til 9,2 prosent.

Resultatet for de øvrige partiene er som følger (endring fra februar i parentes):

Frp: 10,4 (-1,0), KrF: 2,5 (-0,6), Rødt: 7,2 (-0,9), SV: 8,7 (-1,9), Venstre: 4,9 (0,0), andre: 4,1 (+0,3).

(©NTB)

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter