Nyheter

Valgkomité vil avsette Truls Olufsen-Mehus som fylkesleder

KRF: En delt valgkomité har innstilt Widar Skogan som ny fylkesleder i Troms og Finmark KrF. Dermed ønsker valgkomiteen å avsette den mye omtalte Truls Olufsen-Mehus etter to år.

Den kontroversielle fylkeslederen i Troms og Finnmark KrF har markert seg med standpunkt og utspill som har gjort han mer synlig enn de fleste fylkeslederne i partiet. Men dette har også skapt uro blant flere av partikollegaene hans, som Vårt Land tidligere har skrevet om.

KrFU-lederen Hadle Rasmus Bjuland er blant dem som har tatt sterk avstand fra Olufsen-Mehus, etter Vårt Lands intervju med fylkeslederen hvor Olufsen-Mehus mente at partiet må velge mellom innvandring eller bistand, og at naturkrisen – men ikke klimakrisen – er den verste krisen vi står i.

Nå har en splittet valgkomité innstilt Widar Skogan som ny fylkesleder. Dermed ønsker valgkomiteen å avsette Truls Olufsen-Mehus etter to år. Det melder Dagen.

Valgkomiteens leder avgjorde utfallet

23. februar ble Widar Skogan innstilt av valgkomiteen til ny fylkesleder for Troms og Finnmark med to mot to stemmer. Ett medlem meldte forfall.

Dermed ble valgkomiteens leder Peder Andre Amundsens dobbeltstemme avgjørende.

Lederspørsmålet avgjøres på fylkeslagets årsmøte 23. april.

Amundsen mener det er nødvendig med et lederskifte for å få ro i partiet.

– Flere har gitt klare meldinger om at de vil trekke seg dersom Olufsen-Mehus fortsetter som leder, sier Amundsen til Dagen.

Stemte for å beholde fylkeslederen

Marit Reiertsen, som representerer KrF Kvinner i valgkomiteen, støtter Olufsen-Mehus.

– Det er ikke nødvendigvis negativt å være kontroversiell. Det kan være greit å ha noen som røsker opp i ting, og som kan presentere gamle temaer på en ny måte, sier Reiertsen til Dagen.

– Ønsker ingen verv om han ikke er ønsket

Truls Olufsen-Mehus sier selv han har lave skuldre i debatten som foregår i partiet.

– Jeg ønsker ikke å inneha noen verv som jeg ikke er ønsket til. Jeg er avbalansert og opplever at jeg har klart å oppnå mye for partiet, sier Olufsen-Mehus til Dagen.

Han er samtidig tydelig på at han ønsker fornyet tillit i fylkeslaget.

– Jeg tror det er mange saker fremover som trenger et talerør, for eksempel forbud mot konverteringsterapi, innføring av et tredje juridisk kjønn og at trosfriheten blir mer og mer presset. Der tenker jeg at min frimodighet kan være nyttig, sier han.

Cathrine Northug

Cathrine Northug

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter