Nyheter

NHO vil at Norge skal inngå energiavtale med EU

NHO ønsker at Norge skal inngå et forpliktende energisamarbeid med EU. Norge bør bygge ut havvind for å bidra til Europas energisikkerhet, mener NHO-sjefen.

– Nå må vi se på hva Norge kan bidra med for å løse den energikrisen Europa står overfor. Norge har gass og vannkraft. Hvis vi spiller kortene våre riktig, kan vi bli en stor leverandør av havvind og bidra med kraft inn i det europeiske nettet, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid til E24.

Russlands invasjon av Ukraina kan føre til store omveltninger i energipolitikken i Europa. Almlid mener at en kraftig havvindsatsing kan bidra til å styrke Europas energisikkerhet, i tillegg til å sikre norske eksportinntekter og klimakutt.

NHO-sjefen mener Norge bør inngå en avtale med Europa om energileveranser.

– Det er på tide å inngå et forpliktende, formelt energisamarbeid med Europa. Norge bør være en stor og viktig energinasjon som bidrar til Europas energisikkerhet. Vi bidrar med olje og gass, men vi kan også bidra med havvind. Dette vil bli den store, viktige energikilden på fornybarsiden for Europa, enten vi er med eller ikke, sier han.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter