Nyheter

Russiske utøvere ønskes ikke i Norge

UKRAINA: Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) og Norges Skiforbunds er enige i ønsket om at ingen russiske utøvere får delta i konkurranser i Norge.

Lørdag ble det klart at Skiforbundet ikke ønsker at russiske utøvere skal delta i kommende verdenscuprenn og verdensmesterskap på norsk jord.

NTB snakket med assisterende langrennssjef Michael Lamplot i FIS i forbindelse med junior- og U23-VM på Lygna. Han hadde da akkurat hørt om pressemeldingen fra NSF.

– Jeg kan bare vise til uttalelsen fra FIS-styret om at russiske utøvere har lov til å delta, sa han.– Jeg har akkurat hørt om det, så jeg kan ikke kommentere det. Dette er definitivt noe for FIS-styret, ikke meg, å diskutere. Hvis de kommer fram til en annen avgjørelse, vil vi følge det, fortsatte han.

Hardt ut

Det skjer etter at NSF gikk hardt ut lørdag formiddag.

«Styret i Norges Skiforbund har i dag drøftet situasjonen knyttet til Russlands invasjon av Ukraina, og hvordan dette påvirker de kommende verdenscuprennene og verdensmesterskapet i Norge. Norges Skiforbunds beskjed til Russland og russiske utøvere er krystallklar; Vi ønsker ikke deres deltakelse!» var den knallharde beskjeden fra forbundet.

– Skistyret har i dag besluttet at Norges Skiforbund ikke ønsker Russlands, eller russiske utøveres deltakelse på de forestående verdenscuprennene og verdensmesterskap i Norge slik situasjonen er nå, sier skipresident Erik Røste.

Kulturministeren stiller seg bak

Kulturminister Anette Trettebergstuen stiller seg bak forbundets vedtak om å ikke ønske russiske utøvere i konkurranser i Norge.

– At idretten og særforbundene er autonome er et viktig prinsipp. Samtidig støtter jeg fullt og helt vedtaket som Norges Skiforbund har gjort i dag, sier Trettebergstuen til NTB.

Blant annet venter mange verdenscuprenn, samt verdensmesterskapet i skiflyging i Vikersund i mars. For tiden pågår det verdensmesterskap for juniorer i U23 på Lygna, men det er ikke kjent om vedtaket også gjelder dem.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter