Nyheter

Forsvarsministeren dropper München-møte: – Ikke gode signaler

SNUR: Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) har bestemt seg for å droppe sitt planlagte besøk på sikkerhetskonferansen i München. Den spente situasjonen i Ukraina er grunnen til at den planlagte reisen blir avlyst.

– Det har selvfølgelig bakgrunn i det vi står i nå, hvor man i verste fall kan frykte at det skjer ting såpass fort at jeg ønsker å være til stede i Norge og tilgjengelig for beslutninger som eventuelt må tas, sier Enoksen til NTB.

Odd Roger Enoksen (Sp) kaller det åpenbart negativt at Russland mener det er umulig å fortsette samarbeidet i Nato-Russland-rådet.

– Jeg har hatt et håp om at det i hvert fall på sikt skal være mulig å få til et tettere samarbeid med Russland, sier Enoksen til NTB.

Lavrov: – Natosamarbeid ikke mulig

Han svarer på uttalelsene fra Russlands utenriksminister Sergej Lavrov torsdag om at det for tiden ikke er mulig å fortsette samarbeidet i Nato-Russland-rådet.

– Det er definitivt ikke gode signaler som kommer. Det å snakke med hverandre, samtale og forsøke å få til et samarbeid er alltid av det gode.

Enoksen sier Nato fortsatt er innstilt på å samarbeide med Russland.

– Det er i hvert fall en invitasjon fra Nato og et ønske om samarbeid og dialog. Så det ligger hos Russland om man ønsker å videreføre det samarbeidet eller ikke.

Uttalelsene fra Lavrov kommer etter at Russland tidligere torsdag varslet at de ville overlevere sitt svarbrev om USA og Natos forslag knyttet til Ukraina og den europeiske sikkerhetssituasjonen.

USA bekrefter nå at svaret er mottatt.

Nato venter fortsatt, ifølge Enoksen.

– Vi har i hvert fall ikke fått det svaret fremdeles. Det er sagt at det skal komme i løpet av dagen, så får vi se hva det inneholder.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter