Nyheter

Over 200 koronadødsfall har utløst pasientskadeerstatning

Norsk pasientskadeerstatning (NPE) har fått flere hundre krav om erstatning etter koronasmitte i behandlingssituasjoner. Det er gitt medhold i over 200 saker.

Ved utgangen av fjoråret var 221 saker godkjent for utbetaling av erstatning. Alle disse gjelder dødsfall etter smitte under behandling på sykehjem eller sykehus, opplyser NPE til Bergens Tidende.

Det tilsvarer 15 prosent av koronadødsfallene som er registrert så langt i pandemien.

Mange etterlatte har funnet trøst i at smitten ikke har kommet fra dem, sier avdelingsdirektør Anne-Mette Gulaker i NPE til avisen.

– Det har gitt dem mulighet til å gå videre i sorgen, sier Gulaker, som understreker at det heller ikke burde skjedd at smitten kom fra en behandlingssituasjon.

I alt 15 prosent flere søkte om erstatning for pasientskader i fjor enn i året før. Økningen skyldes søknader om erstatning etter koronasmitte og -vaksine, og Norsk pasientskadeerstatning opplyser at disse søknadene utgjør til sammen 674 saker.

Til sammen 16,2 millioner kroner er til nå utbetalt etter koronasmitte i behandlingssituasjon. Enkeltbeløpene fordeler seg mellom 20.000 til 100.000 kroner.

Dersom smitten har kommet fra pårørende, eller dersom smitten ikke har vært avgjørende for dødsfallet, blir søknadene avslått.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter