Nyheter

Nye sammenstøt nær IS-fengsel i Syria

MIDTØSTEN: Det har brutt ut nye kamper mellom kurdiske styrker og IS-krigere nær et fengsel i Syria som i forrige uke ble stormet av jihadister, opplyser eksilgruppa SOHR.

Soldater fra den kurdiske SDF-styrken holder vakt ved fengselet i Hasakeh som ble stormet av jihadister forrige uke. SDF sier de har tatt tilbake kontrollen over fengselet, men lørdag brøt det ut nye kamper. Foto: Baderkhan Ahmad / AP / NTB

– Lørdag støtte soldater fra den USA-støttede kurdiske SDF-styrken sammen med IS-krigere som har skjult seg i området, melder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

I forrige uke stormet jihadister fengselet i byen Hasakeh der flere tusen menn, hovedsakelig IS-medlemmer, satt. Hundrevis av fanger rømte, og det har siden da vært flere kamper i området. Minst 173 IS-krigere og 55 kurdiske soldater skal være drept.

Onsdag denne uken sa SDF at de hadde gjenvunnet kontrollen over fengselet, men mellom 60 og 90 jihadister holder fortsatt stand og har barrikadert seg i en bygning like ved kjelleren der de holder flere fengselsansatte og sivile som gisler.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter