Nyheter

Bollestad nominerer Tikhanovskaja til fredsprisen

KrF-leder Olaug Bollestad nominerer opposisjonsleder, regimekritiker og presidentkandidat i Hviterussland, Svetlana Tikhanovskaja, til Nobels fredspris

KrF-leder Olaug Bollestad er blant dem som nå ber helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) si ja til at apotek kan sette koronavaksiner. Foto: Torstein Bøe / NTB

I en pressemelding opplyser KrF at Bollestad selv har et stort engasjement for det som ofte betegnes som Europas siste diktatur. Tikhanovskaja ble nominert også i fjor.

– Svetlana Tikhanovskaja er den kanskje viktigste opposisjonslederen i Hviterussland i nyere tid, sier Bollestad i en kommentar.

Hun mener Tikhanovskajas forsøk på å bli president skapte et historisk engasjement i den hviterussiske befolkningen. Etter at Lukasjenko erklærte seg som valgvinner, brøt de største demonstrasjonene i landets historie ut.

– Nominasjonen er også ment som en anerkjennelse til kampen mens den ennå pågår, sier Bolletad, og fortsetter:

– Hvis denne nominasjonen kan medvirke til inspirasjon og oppmerksomhet om kampen for at det hviterussiske folket endelig skal kunne leve i et fritt og demokratisk land, har det en stor egenverdi, sier Bollestad.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter