Nyheter

Ukraina melder om et stort dataangrep mot regjeringens nettsider

Ifølge ukrainske myndigheter skal det natt til fredag ha skjedd et stort dataangrep mot regjeringens nettsider. «Vær redd og forvent det verste», skal en melding på nettsidene ha sagt.

Ukraina

Angrepet skjer samtidig som det pågår flere internasjonale samtaler om den spente situasjonen mellom Ukraina og Russland. Det er uklart hvem som står bak.

Det ukrainske kunnskapsdepartementet skriver på Facebook at nettsiden deres var nede på grunn av et «globalt dataangrep» som har funnet sted i løpet av natt til fredag. tillegg var beredskapsdepartementets og regjeringens nettsider nede.

«Vær redd»

Nettsiden til utenriksdepartementet var også nede og viste en stund en melding på ukrainsk, russisk og polsk.

– Ukrainere! Alle personlige data har blitt slettet og er umulig å gjenopprette. All informasjon om deg har blitt offentliggjort, vær redd og forvent det verste, skal meldingen ha sagt.

Det skal også ha blitt henvist til flere nasjonalistiske organisasjoner og regioner i Ukraina i meldingen.

Ifølge utdanningsdepartementet jobber myndighetene, inkludert landets sikkerhetstjeneste og cyberpolitiet, med å løse problemet.

Denne uken holdt USA og deres Nato-allierte samtaler med Russland i et forsøk på å lette på spenningen, men de tre forhandlingsrundene har ikke ført til resultater. Torsdag sa viseutenriksminister i Russland, Sergej Riabkov, at Moskva ikke så noen grunn til å holde ytterligere samtaler med Vesten


Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter