Nyheter

Flere barn truffet da bil kjørte inn i juleparade i USA – minst fem døde

Minst fem døde og mer enn 40 ble skadd da en bil kjørte inn i en juleparade i Waukesha i Wisconsin. En person av interesse er pågrepet, opplyser politiet.

Politiet melder om flere døde etter at en bil kjørte inn i en juleparade i byen Waukesha i den amerikanske delstaten Wisconsin søndag. Foto: Mike De Sisti / Milwaukee Journal-Sentinel via AP / NTB

Politiet varslet tidlig at det var flere døde. Myndighetene i forstadsbyen til Milwaukee opplyser at det dreier seg om minst fem personer og at mer enn 40 er skadd.

Det er ikke meldt noe om alderen til de drepte eller om et mulig motiv for personen som kjørte inn i paraden.

Førjulsgleden ble til en tragedie foran tilskuerne i den lille amerikanske byen. Hendelsen ble fanget på video på kommunens direktesending, og man kan se flere skrike ut i sjokk når en gruppe unge dansere ble truffet.

En far forteller at han gikk fra den ene skadde kroppen til den andre for å finne sin datter.

En pågrepet

En person som er av interesse for politiet, er pågrepet. Politiet har også funnet den aktuelle bilen. Politiet løsnet skudd mot bilen under hendelsen i et forsøk på stoppe den. FBI bistår etterforskningen av saken.

De skadde ble brakt til sykehus med ambulanser og av politibetjenter og familie, skriver ABC News.

Brannvesenet opplyser at til sammen elleve barn og tolv voksne ble transportert til sykehus etter hendelsen, men det er uklart hvor mange andre skadde som har blitt kjørt av andre.

Mer enn 20 mennesker ble truffet av bilen, minst elleve av dem barn. Foto: Jeffrey Phelps / AP / NTB

Forferdelige scener

Et vitne sier til avisa Milwaukee Journal Sentinel at en rød SUV kjørte i høy hastighet før han hørte et høyt smell og skrik fra folk som ble truffet.

Chris Germain, som er deleier i et dansestudio der flere som var med i paraden er medlemmer, blant dem datteren, forteller at han kjørte ved paraden da en mørkerød SUV «bare skjøt forbi oss».

En politibetjent løp etter bilen, ifølge Germain.

– Det lå små barn over hele veien, det var politibetjenter og helsepersonell som ga førstehjelp til flere fra paraden, sier han.

På videoer i sosiale medier, blant annet fra direktesendingen, kan man se bilen som kjører rett gjennom sperringer på stedet og inn i folk fra et korps som spilte i paraden.

Folk ble bedt om å holde seg unna sentrumsområdet i byen, og nødetatene rykket ut. Waukesha er en forstad til delstatens største by Milwaukee, som ligger drøyt tre mil østover, og har rundt 70.000 innbyggere. Juleparaden er en årlig tradisjon i byen.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter