Nyheter

Valgkomiteen: Bollestad og Ulstein innstilles som KrF-leder og nestleder

LEDELSE: Mandag formiddag kom KrFs valgkomité med den ikke overraskende nyheten om at Olaug Vervik Bollestad innstilles til å lede KrF.

– Olaug Bollestad er en veldig dyktig og erfaren politiker med et stort engasjement for KrF. Hun er faglig sterk, folkelig og god på bygge laget. Jeg tror Bollestad vil være en samlende og god leder for KrF i den viktige tiden fremover, sier valgkomitéens leder Helga Marie Bjerke i en pressemelding.

Olaug Vervik Bollestad innstilles til å lede KrF etter at Kjell Ingolf Ropstad valgte å trekke seg tidligere i høst.

Bollestad er stortingsrepresentant for Rogaland og nestleder i KrF. I tillegg var hun frem til regjeringsskiftet høsten 2021 landbruks- og matminister.

Den siste tiden har hun vært fungerende leder av partiet.

Bollestad er glad og takknemlig for tilliten valgkomiteen viser henne:

«Jeg vil takke for tilliten fra valgkomiteen. Nå er det opp til landsmøtet og partiet å avgjøre. Jeg ønsker å bidra og gjøre mitt beste for å bygge KrF sammen med resten av laget som er innstilt til ledelsen og KrF-laget i hele landet. Norge trenger et sterkt sentrumsparti og et sterkt KrF», skriver hun i en e-post til Vårt Land.

Videre skriver hun at hun gleder seg til å ta fatt på oppgaven, dersom landsmøtet gir henne tilliten.

«For meg blir det viktig å løfte frem enkeltmenneskene i politikken og jeg er opptatt av at vi skal bygge sterke fellesskap og gode rammer rundt familiene», skriver hun om hva som vil være viktig for henne fremover.

Nestleder-innstilling: Ulstein

Valgkomiteen innstiller Dag Inge Ulstein som nestleder. Ulstein er stortingsrepresentant fra Vestland og tidligere bistands- og utviklingsminister.

Blide menn i tett regn. Partileder i KrF Kjell Ingolf Ropstad og Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein fotografert i Bergen. Foto: Eivind Senneset for Vårt Land

– Dag Inge Ulstein er en idealist med et stort engasjement for de mest sårbare blant oss. Han kommer til å være en god ambassadør for viktig KrF-politikk fremover, sier valgkomiteens leder, Helga Marie Bjerke.

De to kommer, sammen med nestleder Ingelin Noresjø, til å gjøre en viktig jobb for å bygge KrF-laget fremover, sier hun.

Ulstein er takknemlig for å bli innstilt som første nestleder i KrF.

– Jeg er glad for innstillingen og takknemlig for tilliten fra valgkomiteen. Vi skal bruke tiden fremover på å gjøre KrF enda mer relevant, vise bredden i politikken vår, og fortelle hva slags løsninger KrF har for hverdagslivene til både vanlige og uvanlige folk. Men først og fremst vil jeg fortsette å kjempe for de som trenger det aller mest, sier Ulstein ifølge pressemeldingen.

Bollestad påpeker i e-posten til Vårt Land at hun er glad for at komiteen har valgt å innstille Ulstein som nestleder for partiet, blant annet fordi han har vist internasjonalt lederskap i forbindelse med vaksinesamarbeid.

Innstillingen er enstemmig.

Valget på landsmøtet er et suppleringsvalg. Det er derfor ingen andre posisjoner enn de som nå har blitt ledige som skal fylles.

Landsmøtet finner sted 13. november.

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien er vaktsjef i Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter