Nyheter

Tyske politifolk tok armhevinger på holocaust-monument i Berlin

TYSKLAND: Politisjefen i Berlin beklager etter at tyske tjenestemenn ble avbildet mens de tok armhevinger på minnesmerket for jøder drept under holocaust.

Holocaust

Beklagelsen kom etter at tabloidavisen Berliner Zeitung trykket bilder av uniformerte politifolk som tar armhevinger på det kjente Holocaust-monumentet i Berlin.

Bildene stammer ifølge avisen fra en video politifolkene selv skal ha tatt med mobiltelefonen mens de var i området for å følge en demonstrasjon tidligere i år.

Fordømmes

Berlins politisjef Barbara Slowik fordømmer hendelsen og sier at den skal granskes internt.

– Våre kollegaers oppførsel er respektløs overfor monumentet og det den står for, og er ikke i tråd med respekten den fortjener og som den blir vist av politiet i Berlin, sier Slowik.

– Det er også et overtramp mot minnet til alle dem som ble drept, sier politisjefen.

Også politiets fagforening GdP beklager og fordømmer hendelsen og mener den må få konsekvenser for de involverte.

Monumentet ble satt opp for å minnes de 6 millioner jødene som ble drept under holocaust og består av 2.700 grå betongklosser.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter