Nyheter

Tidligere KrF-topp Hans Fredrik Grøvan dropper etterlønn

KRF: Tidligere stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF) tar ikke etterlønn fra Stortinget, men går istedenfor ut i næringslivet på hjemtraktene i Lister.

[object Object]

– Ja, jeg har nylig startet eget firma. Jeg har nettopp fått de nødvendige papirene godkjent i Brønnøysundregistrene, så det blir ikke noe etterlønn fra Stortinget på meg, sier Grøvan til Avisen Agder.

Grøvan var stortingsrepresentant for KrF fra Vest-Agder fra 2013 til 2021, men tok ikke gjenvalg i år. Før dette hadde han sittet tre perioder som ordfører i Lyngdal. Han ønsker ikke å ta de tre månedene med etterlønn som tidligere stortingsrepresentanter har krav på.

– Jeg vil bidra ut fra de forutsetninger jeg har. Jeg kjenner at jeg fortsatt har energi og pågangsmot til å holde på med noe meningsfylt. Gjennom å ha eget firma kan jeg styre selv hva jeg velger å si ja til, forteller Grøvan.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter