Nyheter

Hizbollah anklager kristne styrker for å forsøke å starte borgerkrig

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah har anklaget den høyreorienterte gruppen Kristne libanesiske styrker for forsøk på å starte en borgerkrig i Libanon.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah har anklaget den høyreorienterte gruppen Kristne libanesiske styrker for forsøk på å starte en borgerkrig i Libanon. Arkivfoto: Hassan Ammar / AP / NTB

Anklagene kommer etter flere sammenstøt i Beirut i forrige uke, der til sammen sju personer mistet livet, inkludert én person fra sjiamuslimske Hizbollah.

– Alle bevis peker mot at Kristne libanesiske styrker sto bak drapene, hevdet Nasrallah i en TV-tale. Han ga ikke detaljer om bevisene.

Ifølge ham ønsker Kristne libanesiske styrker å starte en borgerkrig for å etablere en kristen stat som skal styre landet. I talen sin hevdet Nasrallah også for første gang at Hizbollah har 100.000 krigere i styrkene sine.

Kaoset i Beirut brøt ut i forrige uke da Hizbollah-tilhengere samlet seg for å protestere mot dommeren Tarek Bitar, som leder etterforskningen av den massive eksplosjonen som rammet Beirut i august i fjor.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter