Nyheter

Erna møtte opp på KrFUs landsmøte: – Dere har hatt hyggelige gisseltakere

KRFU-LANDSMØTE: Ungdomspartiets nye leder Bjuland uttalte nylig at han mente KrF aldri burde gått i regjering med Høyre og Fremskrittspartiet.

– Jeg er lei av at vi har vært gisselet til Høyre og Frp de siste åtte årene. Nå er jeg klar for at vi skal rendyrke sentrumsprofilen vår, sa nyvalgt leder i KrFU Hadle Rasmus Bjuland til VG tidligere denne uken.

I dag, når KrFU holder sitt 75. landsmøte, fikk han svar fra sjefen selv.

– Jeg skjønner at noen mener at dere har vært gisler i åtte år, men dere har nå hatt hyggelige gisseltakere, sa Erna Solberg til latter og applaus fra saken, ifølge Dagen.

Videre fortalte den nå avgåtte Høyre-statsministeren til avisen at KrF bør tenke gjennom resultatene de har fått i regjering før de «kutter navlestrengen», slik Bjuland har anmodet til.

– Det er jo sånn at noe av det aller viktigste et parti gjør etter en slik periode er å ikke bli kortsiktig og tenke på hva som var det vanskeligste, men å tenke på hva man har fått til. Når man har selvtillit for hva man bidrog til, da skaper man engasjement. Jeg mener KrF skal ha selvtillit, sa Høyre-lederen og viste til lærernormen, klimaplanen og familiepolitikken, uttalte hun.

Hemmelig gjest

Solbergs besøk ble holdt hemmelig for deltakerne, og Høyre-lederens entré skal ha utløst et spontant jubelbrus og trampeklapp da hun kom inn dørene til landsmøtesalen.

– Jeg er her fordi jeg ble invitert. Nå var jeg i Oslo, så da kunne jeg komme. Det var mest basert på at det passet, sier Solberg til Dagen.

Hun kom ikke bare på landsmøtet for å tale, men fikk også flere innspill og spørsmål fra salen. Blant annet om Solberg ønsker et videre samarbeid i 2025 og hvordan det kan se ut.

Amalie Vadla

Amalie Vadla

VL anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter