Nyheter

EU gir 1 milliard euro til nødhjelp i Afghanistan

EU har satt av 1,2 milliarder euro til nødhjelp i Afghanistan og nabolandene, opplyser EU-kommisjonen.

Verdens ledere er i villrede når det gjelder forholdet til Taliban og hva de bør gjøre for å avhjelpe den humanitære krisen og trusselen fra IS. Her er Talibans politisjef Shirullah Badri foran et Taliban-flagg under et intervju i Kabul. Foto: Felipe Dana / AP / NTB

Beløpet tilsvarer om lag 11,8 milliarder kroner.

– Vi vil gjøre alt vi kan for å unngå en humanitær og sosioøkonomisk kollaps i Afghanistan, sier EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen.

Løftet om nødhjelpspakken kom på tirsdagens digitale toppmøte mellom G20-landene, der Afghanistan sto på dagsordenen.

Verdens land diskuterer nå hvordan de best kan hjelpe den afghanske befolkningen, der stadig flere blir internt fordrevet, og der pengestrømmen fra internasjonale långivere har stanset, noe som gjør at staten ikke lenger har penger til å lønne ansatte.

FN har advart om at 1 millioner afghanske barn risikerer å sulte hvis det ikke gjøres noe for å hjelpe. Landet er rammet av tørke, samtidig som det går mot kaldere vær og vinter.

EU har tidligere kunngjort en nødhjelpspakke på 300 millioner euro til Afghanistan.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter