Nyheter

Rogaland vil ha Bollestad, Agder vil ha Ulstein

KRF: Tirsdag kveld vedtok to KrF-fylkeslag å støtte hver sin kandidat til ledervervet i partiet.

13. november skal et ekstraordinært landsmøte bestemme hvem som blir ny leder for KrF. Selv om datoen nærmer seg, er det fortsatt helt åpent om partiet vil lande på Olaug Bollestad eller Dag-Inge Ulstein.

To fylkesstyremøter tirsdag kveld gjorde ikke saken tydeligere, siden Rogaland KrF vedtok å peke på Bollestad, mens Agder KrF vedtok å peke på Ulstein.

Rogaland KrF:

– Olaug har gått gradene, og hun kjenner organisasjonen godt. Vi tror hun kan være en tydelig leder, og at hun kan dra organisasjonen med seg. Vi tror Olaug vil være en god leder for KrF, sier Oddny Helen Turøy, fylkesleder i KrF Rogaland til Vårt Land.

Hun legger til at det er en fordel at Bollestad er folkelig og når langt ut.

– Det var eit klart fleirtal for Olaug, men vi hadde ein god diskusjon. Det var ikke et enstemmig fylkesstyre. Jeg synes vi har mange gode kandidater. Vi ønskjer at folk skal være den de er, og der har Olaug vist at hun er den hun er – uansett. Hun er ekte, sier fylkesleder Oddny Helen Turøy.

Etter et to timer langt møte stemte til slutt et klart flertall av fylkesstyrets 26 representanter på rogalendingen Bollestad som partileder, og Dag Inge Ulstein som nestleder.

Agder KrF: – Ulstein kan nå bredere ut

– Vi var enige om at det var en av dem som sitter på Stortinget, som skulle velges. Etter en god runde valgte fylkesstyret å signalisere at vi i første høringsrunde vil innstille Dag-Inge Ulstein som partileder, sier fylkesleder Per Sverre Kvinlaug til Fædrelandsvennen.

Ifølge Kvinlaug ble avgjørelsen tatt med stort flertall.

– Han har gode evner til å nå ut enda bredere ut, ikke minst til unge velgere, sier han.

Vil fokusere på biotek: Fylkesleder i Rogaland KrF, Oddny Helen Turøy. Foto: Carina Johansen / NTB SCANPIX

Fungerer allerede som leder

Olaug Bollestad fungerer allerede nå som partileder, etter at Kjell-Ingolf Ropstad 24. september trakk seg som både barne- og familieminister og KrF-leder etter avsløringen om at han hadde gått aktivt inn for å betale mindre skatt i forbindelse med pendlerboligen i Oslo.

Flere i partiet har tatt til orde for at partiets nye leder bør være en som sitter på Stortinget: Det betyr at Olaug Bollestad og Dag Inge Ulstein er de to som nå er klare kandidater til ledervervet. Mens KrFU har pekt på Ulstein som sin foretrukne kandidat, har KrF Kvinner pekt på Bollestad.

Innstillingene fra fylkesstyrene skal nå på høring i lokallagene.Marit Mjølsneset

Marit Mjølsneset

Marit Mjølsneset er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Nyheter