Nyheter

Nestleder Noresjø: – Ropstad har vært åpen med oss

SKATTEFIKSING: KrF-nestleder Ingelin Noresjø betegner nyheten om at Kjell Ingolf Ropstad tok aktive grep for å unngå skattlegging, som «leit for partiet» og partilederen selv.

– Jeg har ikke lyst til å kommentere selve saken i dag og vil vente litt med det, sier hun til Vårt Land.

Men Noresjø opplyser at hun og sentrale ledd i partiet har vært orientert om at det ville komme nye nyhetsoppslag knyttet til Ropstads boligsak.

Aftenposten meldte fredag morgen at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad nå vedgår at han gjorde aktive grep for å slippe skatt på statsrådsboligen. Han innrømmer at han la en plan for dette.

Ropstad har innkalt til pressemøte i departementet kl. 11. 30.

Noresjø: – Vi viste at det ville komme oppslag

– Overraskes du av de nye opplysningene, Noresjø?

– Vi har vært orientert om dette i noen dager og visst om at det ville komme oppslag. Kjell Ingolf har vært åpen med oss om saken, svarer Noresjø.

– Hvilke konsekvenser får det for KrF at partilederen innrømmer aktive skattegrep?

– Saken er selvsagt lei for partiet når vi står i en vanskelig situasjon etter et dårlig valg. Og dette er svært leit for Kjell Ingolf. Akkurat nå tenker jeg mest på ham, må jeg innrømme.

Agder-topp: – En dårlig vurdering

Vårt Land forsøkte torsdag formiddag å få en rekke KrF-profiler i tale, men de færreste svarer. Det gjelder blant annet KrFs andre statsråder, Olaug Bollestad (landbruks- og matminister), Dag Inge Ulstein (utviklingsminister) og Knut Arild Hareide (samferdselsminister).

«Kommenterer ikke dette», skriver tidligere partileder og statsminister, Kjell Magne Bondevik.

Det samme er budskapet fra sentralstyremedlem Magne Supphellen.

Sentralstyremedlem og fylkesleder i Agder, Per Sverre Kvinlaug, skriver derimot per tekstmelding:

«Jeg er enig med Ropstad i at han ha gjort en dårlig vurdering. Så er jeg glad for at han har beklaget dette og at han har kontakt med Skatteetaten for å sørge for at dette blir riktig»

Agder er Kjell Ingolf Ropstads hjemfylke.

Fylkesleder: – Heksejakt

Lederen av Møre og Romsdal KrF, Randi Walderhaug Frisvoll, mener Kjell Ingolf Ropstad ikke har gjort noe galt. Hun sier hun fortsatt har tillit til ham som partileder.

– Han var i en gråsonesituasjon. Han var hele tiden i kontakt med Statsministerens kontor og fulgte de rådene han fikk der. Det er en veldig lei situasjon, men slik jeg ser det har han fulgt de rådene han har fått, sier Frisvoll til VG.

I VGs intervju går hun til angrep mot Aftenposten.

– Jeg føler at dette er en heksejakt. Han meldte flytting i fjor. Hvorfor kom ikke den saken i fjor? Det virker som det er nøye planlagt å legge frem denne saken før valget for å ødelegge for KrF.

Om avsløringene til Aftenposten i forkant av valget kan ha vært medvirkende til å sende partiet under sperregrensa, sier hun følgende:

– Det kan ha vært det. Media har en viktig rolle som den fjerde statsmakt, og har et ansvar for å avdekke sannheter og unndragelse av skatt. Men det er søkt at dette kom en uke før valget. Det synes jeg var veldig merkelig.

Aftenposten-kommentator Andreas Slettholm har tidligere uttalt at avisen har brukt «ordinære metoder», og at det ville være like galt å vente med å publisere til etter valget for at dette ikke ville påvirke velgerne i innspurten.


Saken blir oppdatert.

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg er politisk reporter i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter