Nyheter

Tysk delstatsminister: Politiet avverget trolig angrep mot synagoge

TYSKLAND: Flere personer er pågrepet i forbindelse med trusler mot en tysk synagoge. Politiet avverget trolig et angrep mot synagogen, sier delstatens innenriksminister.

Tyskland synagoge

Flere ble torsdag pågrepet for uspesifikke angrepstrusler mot en synagoge i byen Hagen i Tyskland, ifølge kilder tett på etterforskningen.

Politiet avverget trolig et angrep mot byens synagoge, opplyser Herbert Reul, som er innenriksminister i Tysklands mest folkerike delstat Nordrhein-Westfalen. Terroretterforskere er involvert i saken, ifølge den lokale påtalemyndigheten.

Flere tyske aviser skriver at utenlandsk etterretningstjeneste tipset om at en 16 år gammel syrisk gutt planla et bombeangrep mot synagogen, men avisene oppgir ikke hvor disse opplysningene stammer fra.

Sikkerheten ved synagogen ble trappet opp betraktelig onsdag i forbindelse med feiringen av den jødiske høytiden jom kippur.

Politiet har ikke kommentert hva den aktuelle trusselen innebar, men politiet etterforsker saken og tar den svært alvorlig. Et stort område rundt synagogen ble sperret av, og politiet har foretatt søk rundt synagogen, blant annet med hunder.

– Vi er nå i svært tett kontakt med det jødiske samfunnet. Folk er bekymret, sier en talsperson for politiet.

---

Jom kippur

  • Forsningsdagen, yom kippur, er den helligste og mest alvorstunge dagen i det jødiske religiøse året.
  • Dagen blir overholdt som et bots- og fastedag, der alt ikke livsnødvendig arbeid må unngås.
  • I 2021 begynte yom kippur ved solnedgang den 15. september.

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter