Nyheter

Skyggeregjering oppfordrer til opprør mot militærjuntaen

En skyggeregjering som samordner motstanden mot juntaen i Myanmar, oppfordrer til opprør mot regimet.

Lederen for undergrunnsregjeringen i Myanmar, Duwa Lashi La, ber i en video på Facebook om nasjonalt opprør mot militærregimet.
Foto: Facebook via AP / NTB

Skyggeregjeringens fungerende leder, Duwa Lashi La, ber i en video på Facebook om oppstand mot militærstyret i alle byer og landsbyer over hele landet. Han erklærte at Myanmar befinner seg i en nødssituasjon.

De militære tok makten i februar og gjorde slutt på Aung San Suu Kys regjering. Myanmar har siden da vært i en tilstand av sammenstøt, protester og uro, med sporadiske opptøyer i mange byområder.

Kampene har vært langt mer intense i en del områder på landsbygda, særlig i grenseområder der etniske grupper har gått til angrep på regjeringsstyrker.

Skyggeregjeringens statsminister, Mahn Winn Khaing Thann, sier i en separat melding på nett at beslutningen om å gå til opprør er utløst av det han kaller «endrede forhold», en situasjon som krever en fullstendig avvikling av militærregimet. Han kom ikke med noen ytterligere forklaring.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter