Nyheter

Listhaug tar nådeløst oppgjør med KrF. Hevder snikislamisering er verre enn før

VALGOPPGJØR: Sylvi Listhaug gikk til et av sine hardeste angrep på KrF noensinne under kristenkonservative Oslo Symposium: – Snikislamisering verre enn noen gang, sa Frp-lederen.

Kaskaden fra Frp-lederen fikk stående applaus da hun forlot scenen på den den kristenkonservative stormønstringen Oslo Symposium fredag.

I forkant hadde KrF-toppene Kjell Ingolf Ropstad og Dag Inge Ulstein appellert sterkt om å berge KrF i sin skjebnekamp mot sperregrensen og sikre at partiets kamp for kristne verdier får fortsette.

Men det var før Listhaug for fullt pløyde seg inn i kampen om kristenvelgerne ved årets valg. Det gjorde hun ved å ta et av sine mest nådeløse oppgjør med KrF noensinne.

– KrF har for lengst sagt fra seg rollen som kristen forsvarer

– Jeg er skuffet over Kristelig Folkeparti. De har for lengst sagt fra seg rollen som en varm forsvarer av norsk og kristen kulturarv. De sier gjerne noen pene ord like før valget, men gjør det stikk motsatte i praksis, sa Listhaug i sin tale.

Hun har vært stamgjest på Oslo Symposium det siste tiåret, men aldri før som leder av Fremskrittspartiet.

Endringen av flaggloven og forsvar av Israel var stikkord i Listhaugs anklager om antikristelige tendenser i KrF. I noen kristenkonservative kretser har oppmykingen av flaggloven vakt bekymring: De frykter Pride-flagg skal vaie side om side med det norske ved landets rådhus.

Listhaug hadde regnet med at også KrF ville stemme mot i Stortinget, men konstaterte at Frp nok en gang «sto helt alene i saken».

Oslo symposium 2021

Mener KrF sviktet Israel på nytt – Israel-garanti fra Frp

– Men det er ikke flaggloven som har skuffet meg mest med KrF. Det er hvordan de har sluttet å stå rakrygget opp for det eneste demokratiet i Midtøsten, sa Frp-lederen med henvisning til Israel.

Slik forsterket hun kritikken hun kom med i et sommerintervju i Vårt Land. Hun viste til kamphandlingene på Gaza tidligere i sommer:

– Ingen KrF-leder var ute med et tydelig forsvar av Israels rett til å forsvare seg. Nok én gang var det bare ett parti som sto i tykt og tynt med landet, sa Listhaug, og la til:

– Jeg skal komme med en garanti til: Frp vil fortsette å stå opp for Israels rett til å forsvare seg mot terrorister og organisasjoner som vil utslette dem fra kartet.

Listhaug ut mot «brunbeising»: – Nok er nok

Tiårsjubileet for 22. juli i sommer gjenopplivet debatten om Frps retorikk i forkant av terroren – og blåste nytt liv i kritikken mot partiets bruk av begrepet snikislamisering.

Listhaug hevdet fredag at det har pågått en kampanje for å brunbeise innvandringskritikere og Frp:

– Det siste året har vi sett at det pøses ut påstander i sosiale medier hvor man brunbeiser alle som ønsker en streng innvandringspolitikk og insinuerer at man deler en massemorders tankegods, sa Listhaug, som fortsatte:

– Nok er nok. Det har gått for langt. Vi vil aldri akseptere å bli satt i selskap med terrorister fordi vi er glad i Norge og vil bevare vår egen kulturarv.

---

Oslo Symposium

  • Kristenkonservativ konferanse som arrangeres i Oslo hvert valgår.
  • Arrangørene er avisen Norge IDAG, samt organisasjonene Kristenfolket og ICEJ (Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem).
  • Leder for Oslo Symposium er Bjarte Ystebø, som også er assisterende redaktør i Norge IDAG.

---

– Snikislamiseringen har «bare blitt verre»

Listhaug tok også begrepet snikislamisering i forsvar. Det var Siv Jensen som for alvor brakte uttrykket inn i norsk politikk i 2009.

Kritikere mener uttrykket er farlig og bygger på konspiratorisk tankegods. Det er Frp-lederen sterkt uenig i.

På Oslo Symposium hevdet hun tvert imot at snikislamiseringen har «bare blitt verre» siden 2009.

– Det handler ikke om en teori om at alle muslimer har tenkt å ta over hele Europa. For de aller fleste muslimer er vanlige folk som bare vil leve sine liv i fred og ro. Men samtidig må vi erkjenne at det finnes islamister som kjemper for å se moskeer på hvert eneste gatehjørne og minareter som runger hver eneste soloppgang. De finnes, sa Listhaug.

Listhaug mener KrF føyer seg etter muslimske særkrav

Frp-lederen gikk også i strupen på valgsatsingen «Muslimerstemmer» fra det hun kalte «en rekke konservative muslimske miljøer»:

– I spissen står den radikale muslimen Fahad Qureshi i Islam Net, hevdet Listhaug.

Ifølge Klassekampen kartlegger prosjektet partienes ståsted i en liste med saker som initiativtakerne mener er viktige for troende muslimer.

– Listen gjør at det går kaldt nedover ryggen min, sa Listhaug, og ramset opp eksempler:

– Offentlige bønnerop. Halalmat i fengsel. Hijab i politiet. Fjerne burka og nikabforbudet i skolevesenet. La barn sendes på koranskoler i utlandet.

Listhaug registrerte at Frp ligger på bunn i rangeringen med minus 37 poeng. Den legger særlig vekt på hvem som «best ivareta religionsfriheten», ifølge initiativtakerne.

– Jeg kan gi dere en garanti her i dag: Frp vil aldri gi etter for muslimske særkrav, sa derimot Listhaug, og dunket løs mot KrF:

– Partiet som fikk flest poeng er KrF, med 18 plusspoeng. Det minner oss om at det ikke bare er venstreradikale sosialister som ikke lenger står opp for våre verdier og vår kultur.

Les mer om mer disse temaene:

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg er politisk reporter i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter