Religion

Ut mot Pedersens vaksinemotstand: – Et hån mot de syke og døde

VAKSINE: Predikant Svein-Magne Pedersens kontroversielle uttalelser om koronavaksinen har igjen vakt oppsikt. – Vi er på hver vår klode, sier Sten Sørensen i Troens bevis.

«Hvis du ønsker å leve, hold deg langt unna sprøyta. Ikke la dine barn bli hjerte-, hjerne- og lungeskadet med giften», skrev Svein-Magne Pedersen, daglig leder og evangelist i Misjonen Jesus Leger på sin Facebook-profil mandag. Posten er nå slettet.

Dette var imidlertid bare ett av flere innlegg hvor den kjente predikanten sprer konspirasjonsteorier knyttet til det han kaller «luresprøyta». I et annet innlegg har han skrevet: «Myndighetene har tatt kontroll over kropp og sjel på mange – uten at folk helt vet hva det innebærer». I et tidligere innlegg skrev han: «Hvorfor skal man ta en vaksine med så store lidelser og som mange folk dør av? Så ukloke har vi aldri før vært i Norge.»

Flere reagerer på holdningene som spres fra Pedersens profil.

Skjermdump fra Svein-Magne Pedersens Facebook

Det er et grusomt hån mot de døde og de som er blitt syke.

—  Sten Sørensen, pastor i Troens Bevis

– Kristen plikt å vaksinere seg

Konfrontert med Pedersens uttalelser svarer pastor Sten Sørensen i Troens Bevis kontant:

– Da kan jeg konstatere at vi er på hver vår klode. Det går ikke engang å bygge bro fra det synet han her presenterer og det jeg står for, tordner Sørensen.

– Det er et hån mot de døde og de som er blitt syke. Det er også respektløst ovenfor legevitenskap og leger som har som den høyeste etikken å redde menneskeliv.

Sørensen mener det kan bli alvorlig for Svein-Magne Pedersen når de mulige resultatene av slike holdninger kommer for dagen.

– Hvis jeg skal gi et råd: Slutt umiddelbart med å spre slikt. Bruk heller din tid på å forkynne evangeliet.

Tidligere i august fortalte Sørensen NRK Sørlandet at en vaksinemotstander hadde truet ham på livet. Likevel ser han det som et ansvar å på kirkens vegne gå ut mot «denne galskapen», som han kaller det.

– Nå er det tid for å besinne seg. Det er kristen plikt å vaksinere seg. Det er nestekjærlighet. Man skal redde liv. Jeg takker Gud for at vi endelig kan hjelpe storsamfunnet med en god vaksine.

MIRAKEL: Predikanten Svein-Magne Pedersen hevder han kan helbrede mennesker fra sykdom og lidelser. Her fotografert i 1999.

Dette preger i veldig liten grad Kristen-Norge generelt.

—  Ingunn Folkestad Breistein, professor i kirkehistorie ved Ansgar høyskole

Ikke representativt

– Dette er uttalelser de aller fleste i Kristen-Norge er totalt uenige i. Svein-Magne Pedersen representerer en liten gruppe.

Det sier Ingunn Folkestad Breistein, professor i kirkehistorie ved Ansgar høyskole. Hun setter tankegodset i sammenheng med det evangelikale USA. Da refererer hun både til det konspiratoriske elementet, men også den utbredte skepsisen til myndighetene.

– Dette preger i veldig liten grad Kristen-Norge generelt, legger hun til.

Selv mener hun tvert om at nestekjærlighetsbudet kan brukes som argument for at kristne bør vaksinere seg og slik hindre pandemien i å spre seg videre.

Ingunn Folkestad Breistein

– Upassende

Også Venneslas ordfører, Nils Olav Larsen har reagert på utsagnene. Den norske predikantens senter holder nemlig til i Vennesla.

– Nå har all verden av vitenskap jobbet på spreng for å finne et botemiddel for pandemien vi er i. Da synes jeg det er svært upassende å oppfordre til akkurat det Pedersen gjør her. Jeg vil heller si motsatt. Hvis du ikke tar vaksinen, er sannsynligheten for å bli syk veldig stor, sier han til Vennesla Blad.

Svein-Magne Pedersen skriver på mail at han ikke ønsker å gi kommentarer til Vårt Land.

Les mer om mer disse temaene:

Geir Magne Staurland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion