Nyheter

Ropstad advarer mot radikal utvidelse av abortloven

ABORT: KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad advarer mot liberalisering av abortloven, som fire av fem rødgrønne partier går til valg på å gjennomføre.

Partileder Kjell Ingolf Ropstad i KrF varsler kamp med nebb og klør for at å hindre at grensen for selvbestemt abort utvides. Foto: Terje Pedersen / NTB

At partier på venstresiden har tatt til orde for å utvide grensen for selvbestemt abort og avskaffe nemndene, gjør at abort blir en stor sak i valgkampen, tror KrF-leder Ropstad.

– Det er dessverre en stor sjanse for en radikal utvidelse, så jeg regner med det blir en viktig sak i valgkampen, selv om det ikke er en av våre store hovedsaker, sier han til Klassekampen.

Ropstad varsler kamp med nebb og klør for at å hindre at grensen for selvbestemt abort utvides.

– Det som blir den store og viktige jobben nå i neste stortingsperiode, er å hindre en radikal liberalisering, sier han.

En spørreundersøkelse Sentio utførte for Klassekampen tidligere i juli, viste at spørsmålet om hvor grensen for selvbestemt abort skal gå, er en sak som splitter det norske folk.

41,9 prosent sa at de mener dagens abortlov bør beholdes, mens til sammen 38 prosent mener at grensen bør utvides til 18 eller 22 uker.

8,1 prosent sier de er enig med KrF i at abortloven bør strammes inn.

– Tallene viser at det ikke er et flertall for utvidelse av grensen, og i alle fall ikke å utvide til uke 22. Det tror jeg henger sammen med at vi vet man kan redde barn helt til det tidspunktet, sier Ropstad.


Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter