Nyheter

Afrikanske kirker har samlet inn 200.000 til flomofre i Tyskland

SOLIDARITET: Kirker i 15 afrikanske land og i Indonesia samler inn penger til flomofre i Tyskland. Hittil er det kommet 300.000 kroner i akutthjelp.

«1.000 mennesker er fremdeles savnet. Mange byer har mistet veiforbindelse og strømforsyningen. Noen regioner ble fullstendig ødelagt.»

Slik skildrer den tyske avdelingen av nettverket Vereinte Evangelische Mission (VEM) – eller United in Mission, som det heter på engelsk – flomkatastrofen i Tyskland i ett opprop fra 19. juli. Avdelingen ber om pengegaver til de to tyske kirkesamfunnene som er med i VEM.

Tallet på savnede i Tyskland er nå 73 og antall døde er 181.

overflommet kirke i Leverkusen

Bønner om hjelp i nedstengt land

– Vi er et fellesskap, og hvis noen er i nød, så hjelper de andre. Det er en selvfølge, forklarer Pascal Bataringaya til magasinet Chrismon. Han er biskop i Den presbyterianske kirke i Rwanda, som er medlem i VEM.

Biskopen forteller at Rwanda preges av nedstenging som følge av koronapandemien, og at kirkene derfor er stengt. Kirkesamfunnet bruker e-post og sosiale medier til å formidle prekener og bønner til menighetene. Disse kanalene brukes nå for å be om gaver til flomrammede i Tyskland.

– Kirkene er stengte, men hjertene våre er åpne, sier Bataringaya.

VEMs medlemskirker i Botswana, DR Kongo, Kamerun, Rwanda, Sør-Afrika og Tanzania har bidratt mest når man nå sender 208.000 kroner til Tyskland.

I tillegg har VEM-medlemmer i Indonesia samlet inn nesten 73.000 kroner. Summen av alle gaver fra VEM-kirker passerer dermed 300.000 kroner.

«Ingen kirke er for fattig for å hjelpe»

– Med tanke på den dramatiske koronasituasjonen i Indonesia, gleder vi oss dess mer over hjelpen som gis i form av forbønn og penger, sier Volker Martin Dally, generalsekretær i VEM.

Både Dally og biskop Bataringaya minner om et ord fra en tanzaniansk biskop:

«Ingen kirke er for fattig for å hjelpe, og ingen kirke er for rik for å motta hjelp.»

---

Vereinte Evangelische Mission/United in Mission

  • Etablert i 1996 som Vereinte Evangelische Mission (VEM), også United in Mission.
  • Er et nettverk av 39 kirkesamfunn og en stiftelse i Europa (Tyskland), Afrika og Asia.
  • Medlemmene er likeverdige når nettverket tar økonomiske og politiske avgjørelser
  • Ønsker å jobbe for å fremme rettferd og fred, for å ivareta skaperverket, og for å formidle evangeliet
  • Kirkesamfunnene Evangelische Kirche von Westfalen og Evangelische Kirche im Rheinland er medlemmer. Flomkatastrofen herjet verst i deres regioner.

---

Les mer om mer disse temaene:

Joanna Martina Bauer

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter