Nyheter

Bibelskoler mener de mister elever på grunn av studiepoeng

Flere bibelskolerektorer mener dagens poengordning gjør at de taper elever til folkehøgskolene, der et skoleår gir to poeng ved opptak til høyere utdannelse.

Både Frp og Kristelig Folkeparti har ønsket å gi to tilleggspoeng til bibelskoleelevene, men de står alene om det. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Når elevene har mulighet til å kombinere et friår med å få to opptakspoeng på en folkehøgskole, så er det et konkurransefortrinn som fører til at flere velger det i stedet for et år på bibelskole, sier rektor Ingunn Breistein ved Ansgar Bibelskole i Kristiansand til Dagen.

Leder Thomas Vårlid informasjonskanalen Bibelskolene.no, mener det er på høy tid å likestille skoleslagene.

– Vi ser at ungdommer som har søkt både folkehøgskole og bibelskole, ofte ender opp med å gå på en folkehøgskole på grunn av disse poengene, sier Vårlid til Dagen.

Både Frp og Kristelig Folkeparti har ønsket å gi to tilleggspoeng til bibelskoleelevene, men de står alene om det.

I april oppnevnte regjeringen et offentlig utvalg som skal gjøre en gjennomgang av opptakssystemet til høyere utdanning og komme med anbefalinger om eventuelle endringer. Det innebærer blant annet å vurdere poengtildelingen og hvem som bør kvalifisere til tilleggspoeng. Opptaksutvalget skal legge fram sin rapport innen desember 2022.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter