Nyheter

Kameramann døde etter å ha blitt banket opp av ytre høyre-demonstranter i Georgia

TBILISI: En TV-kameramann døde søndag av skadene han pådro seg etter å ha blitt banket opp av Pride-motstandere under sammenstøt i Georgias hovedstad mandag.

Det oppsto uro da Pride-motstandere barket sammen med politiet i Georgias hovedstad Tbilisi mandag denne uka. Foto: Shakh Aivazov / AP / NTB

Det opplyser 37-åringens TV-kanal Pirveli søndag.

Mandag var det planlagt en Pride-marsj i hovedstaden Tbilisi. Den ble imidlertid avlyst av sikkerhetsmessige årsaker da en stor gruppe Pride-motstandere samlet seg i protest.

TV-bilder viste at Pride-motstanderne og politiet barket sammen flere steder i byen, blant annet utenfor nasjonalforsamlingen.

Over 50 journalister ble angrepet av demonstrantene, ifølge nyhetsbyrået AFP. Én av disse var altså den 37 år gamle kameramannen som søndag døde. Innenriksdepartementet opplyser at dødsfallet vil bli etterforsket.

Organisasjonen Reportere uten grenser (RSF) fordømmer angrepene, som førte til at en rekke journalister fikk bruddskader og andre type skader.


(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter