Nyheter

KrF-politiker om Oslo kommunes avslag: – Dette er en skam

AVSLAG: – Jeg forventer at den ansvarlige byråd tar tak i dette , sier bystyrepolitiker Espen Andreas Hasle (KrF). Han går beinhardt ut mot Bymiljøetaten som sier nei til at området ved siden av en Oslo-kirke skal brukes til religiøse formål.

– Unnskyld meg, ass, hva er det de driver med? Er det mulig?!

En hoderistende Espen Andreas Hasle (KrF) har akkurat lest Oslo kommunes avslag til Kirkens Bymisjon. Den ideelle organisasjonen søkte forrige måned om lov til å ha et lavmælt samtaletilbud like utenfor Kulturkirken Jakob i hovedstaden, men fikk i slutten av juli avslag fra Bymiljøetaten i Oslo.

Begrunnelse: «Området rundt Jakobs kirke er regulert til friområde og skal derfor ikke benyttes til religiøse formål.»

Trekker paralleller til kommunismen

– Dette blir rett og slett for dumt. Jeg vet ikke hvordan jeg skal tolke dette: Er det en byråkrat som er litt for ivrig i jobben sin? Eller er det snakk om berøringsangst for religion? Er det aktiv motstand mot religion? Jeg forventer at den ansvarlige byråd tar tak i dette, og vil umiddelbart sende et skriftlig spørsmål til vedkommende, sier Hasle.

Bystyrepolitikeren i Oslo stanser ikke kritikken der, og drar fram følgende parallell:

– Jeg var på Cuba for fem år sammen med min tidligere arbeidsgiver Normisjon. Der møtte jeg den lutherske kirken som var gledesstrålende fordi de fikk ha en gudstjeneste på torget. Det hadde ikke vært en selvfølge i det kommunistiske regimet. I Kirkens Bymisjons tilfelle er det ikke snakk om en gudstjeneste en gang, men et samtaletilbud som de har hatt andre steder i mange år.

Espen Andreas Hasle fotografert til sak om avslag på bruk av uteområde ved Jakob Kirke

‘En skam’

Bymiljøetatens avslag til Bymisjonen mener Hasle har en prinsipiell side:

– Skal ikke religiøse arrangementer være lov i offentligheten? Dette er en skam.

Sirin Hellvin Stav (MDG) er byråd for miljø- og samferdsel. «Byråden er for tiden på ferie og har dessverre ikke anledning til å kommentere dette nå. Jeg ser at Hasle vil sende et skriftlig spørsmål til byråden. Hun vil i den anledning gå inn i saken og gi sine kommentarer», opplyser byrådsavdelingen til Vårt Land.

Det har foreløpig ikke lyktes Vårt Land å få en kommentar fra Bymiljøetaten.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter