Nyheter

Tre religiøse ledere får årets brobyggerpris

Brobyggerprisen for 2021 går til tre ledere for de monoteistiske religionene kristendom, jødedom og islam.

Rabbiner Michael Melchior får Brobyggerprisen for 2021 sammen med Kirkenes Verdensråds generalsekretær Ioan Sauca, og den moderate islamske lederen Mohammad Bin Abdulkarim Al-Issa, generalsekretær i Muslim World Alliance.
Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

«Vi ønsker å sende et klart fredsbudskap om å jobbe tettere sammen for respekt, kjærlighet og toleranse for ulikhet som er forankret i de tre monoteistiske religionene», skriver juryen blant annet i sin begrunnelse.

Årets brobyggerpriser går til dermed til Kirkenes Verdensråd ved generalsekretær Ioan Sauca, til den moderate islamske lederen Mohammad Bin Abdulkarim Al-Issa og til stifter og leder av Det religiøse fredsinitiativet, rabbiner Michael Melchior.

Juryen har lagt vekt på at alle årets vinnere i praksis viser hva menneskeverd og likeverd er. De er rollemodeller som bygger broer og forståelse, skriver 14. august-komiteen, som står bak prisen.

Brobyggerprisen er tidligere tildelt blant andre Kong Harald, Erna Solberg, Thorbjørn Jagland, Angelina Jolie, Oslo-biskop Ole Christian Kvarme, Malala Yousufzai og Sven Mollekleiv.

Brobyggerprisen deles ut av 14. august-komiteen i forbindelse med Pakistans nasjonaldag. Prisene overrekkes 25. august på Radisson Blu Alna hotell i Oslo.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter