Nyheter

Israel åpner ambassade i Emiratene

EMIRATENE: Den nye ambassaden i De forente arabiske emirater er Israels første i et land ved Persiabukten. Palestinere fordømmer denne normaliseringen mellom Israel og naboene.

– Israel ønsker fred med sine naboer. Med alle sine naboer.

Dette sa Israels utenriksminister Yair Lapid da han åpnet Israels første ambassade i et land ved Persiabukta, ifølge Der Spiegel.

Første besøk

Åpningen fant sted den 29. juni i Abu Dhabi, under Lapids besøk til De forente arabiske emirater. Besøket er det første offisielle besøket fra Israel til Emiratene noensinne, melder NTB.

Under åpningen ba Lapid alle land i regionen om å anerkjenne og snakke med Israel. Fra før er det kun Egypt og Jordan som har en diplomatisk relasjon til Israel.

Normalisering av relasjonen

Emiratene skal snart åpne sin ambassade i Tel Aviv. Israel og Emiratene har allerede samarbeidet om sikkerhetsspørsmål. Landene vil nå også samarbeide om turisme og vitenskap, og håper på økonomiske fordeler.

Landene har startet opp direkte flyforbindelser til hverandre. Tusenvis av Israelere har allerede vært i Emiratene som turister, skriver Der Spiegel.

Fordømt av palestinere

Avtalen med Emiratene krevde at Israel utsatte annektering av områder på Vestbredden, som Israel etter folkeretten har okkupert.

Okkupasjon betyr at Israel midlertidig har overtatt kontrollen på områdene. I motsetning til det betegner anneksjon en varig erobring. Folkeretten forbyr at en okkupant annekterer okkuperte områder.

Palestinere har fordømt normaliseringsavtalen mellom Israel og Emiratene. Palestinere mener avtalen bryter med tanken om at Den arabiske liga ikke bør ha relasjoner med Israel før det er inngått fred med palestinerne. Emiratene er medlem av Den arabiske liga. Det er også Egypt, Jordan, og Bahrain.

Palestinere fordømmer også normaliseringsavtaler mellom Israel og Bahrain, Marokko og Sudan.

Les mer om mer disse temaene:

Joanna Martina Bauer

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter