Nyheter

Boko Haram bekrefter at lederen er død

Boko Harams leder, Abubakar Shekau, er død, bekrefter jihadistgruppen i en video der den antatte nye lederen opptrer.

Boko Haram

Nyhetsbyrået AFP har fått tilgang til videoen der Bakura Modu, som antas å ha tatt over, bekrefter dødsfallet.

Den rivaliserende gruppen IS i Vest-Afrika-provinsen (ISWAP) meldte om dødsfallet allerede 6. juni. Ifølge Reuters skal Shekau ha mistet livet etter et sammenstøt med ISWAP den 18 mai.

Shekau er blant annet utpekt som hjernen bak bortføringen av 276 jenter fra en skole i byen Chibok nord i Nigeria i 2016. Boko Harams kamp for en islamsk stat i det nordlige Nigeria har kostet minst 30.000 mennesker livet i Nigeria og nabolandene. Over tre millioner mennesker er sendt på flukt.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter