Nyheter

Rødt sørger for flertall for mistillit mot MDGs Lan Marie Berg

MISTILLIT: Rødt stiller seg bak mistillitsforslaget mot miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) i Oslo bystyre og anmoder også Berg om å trekke seg som byråd.

Det opplyste gruppeleder Eivor Evenrud for Rødt i Oslo bystyre. Hun møtte pressen utenfor Oslo rådhus tirsdag ettermiddag.

– For Rødt er åpenhet og informasjon helt sentralt i politikken, sa Evenrud, som var sterkt kritisk til Bergs håndtering av den mye omtalte budsjettsprekken i byggingen av Oslo nye reservevannløsning.

MDGs Lan Marie Berg risikerer nå å bli avsatt i forbindelse med milliardsprekken. Den anslås å koste 17,7 milliarder kroner, noe som er 5,2 milliarder mer enn tidligere anslått. Opposisjonen i Oslo har omtalt dette som den største budsjettsprekken i noen norsk kommune noensinne.

Rødts gruppeleder mener Berg har vist manglende styring og ledelse i saken.

– Oslo skal bruke flere milliarder på ny vannforsyning, og det prosjektet må styres, ledes og informeres av en byråd som vi har tillit til, sa Evenrud.


Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter